sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Paluu todellisuuteen

 


20.4. Tavoitteena oli tutustua sähköisiin alustoihin, joissa työnantajan ilmoittavat avoimista työpaikoista. 

  • opiskelija osaa selvittää oman alansa työtehtäviä kansallisilla ja kansainvälisillä työmarkkinoilla.
Olin suunnitellut tehtävän, jossa hankitaan tietoa pareittaan ja laitetaan löydetty tieto Padletiin. 

Minulla ei ole pääsyä Pinjaan, joten ensimmäiseksi haasteeksi tuli linkin jakaminen opiskelijoille. Meille oli varattu tavallinen luokkatila, joten opiskelijoilla ei ollut käytössä tietokoneita. Lisäksi vielä oletin opiskelijoiden tietävän työnhakemisesta enemmän, mitä todellisuudessa tiesivätkään. He tunsivat lähinnä vain Duunitorin, eikä kaikki sitäkään. Ajattelivat, että avoimet työpaikat löytyvät kun kirjoittaa googleen "avoin työpaikka lähihoitaja". 

Tekivät tätä tehtävää pareittain. Siihen ei lopulta mennyt kovin kauaa, joten ajattelen heidän hypänneet kohdan -osaaminen yli. Tästä jatketaan seuraavalla kerralla. 

Ohjeistan sen niin, että haetaan paikka TE-palvelut sivuilta, julkishallinnoin paikkoja Kuntarekrystä ja sitten vielä kaupalliset toimijat. Näytän konkreettisesti hakutekijöiden laittaminen. Täydennetään Padlettia näiltä osin ja sitten ruvetaan ruotimaan osaamisia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osaamisen osoittamiset

  Olen ohjannut ja opettanut hyvinkin paljon työurani aikana, mutta osaamista en ole koskaan päässyt/joutunut arvioimaan. Joten sellainen uu...