sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Kokemus vuorovaikutuksesta

 


Kätevää... Kun olin jo talossa, niin sain tehdä toisenkin sijaisuuden. Pidin aikuisopiskelijoille heidän ensimmäisestä opintojaksosta Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp kiintymyssuhdeteorioita käsittelevän osan.

Olipa aivan huippua keskustella asiasta innostuneiden opiskelijoiden kanssa aiheesta. 


He rupesivat ihan oikeasti pohtimaan lukemansa teorian pohjalta omia kokemuksia. Käyn usein keskusteluja niin, että kaikki saavat sanoa asiansa vuorollaan. 

Tätä menettely tapaa on pidetty hyvänä ainakin etänä pidettävissä tilaisuuksissa. Minusta tämä oli aivan toimiva myös tässä tapauksessa. Teen aina niin, että kunhan on sanonut jotakin, niin yritän ymmärtää, jos puhuja ei halua sanoa enempää. Joko annan vuoron seuraavalle tai teen muutaman kysymyksen. Tämä on tietenkin hankalaa aivan vieraiden kanssa, mutta jo vähän tututumpien kanssa onnistuu hyvin. Tästä keskustelusta minulle ainakin jäi erittäin hyvä maku. Neljä tuntia meni kuin siivillä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osaamisen osoittamiset

  Olen ohjannut ja opettanut hyvinkin paljon työurani aikana, mutta osaamista en ole koskaan päässyt/joutunut arvioimaan. Joten sellainen uu...