keskiviikko 11. toukokuuta 2022

Osaamisen osoittamiset

 



Olen ohjannut ja opettanut hyvinkin paljon työurani aikana, mutta osaamista en ole koskaan päässyt/joutunut arvioimaan. Joten sellainen uusi kokemus tässä on tarjolla.


Suunnittelimme ohjaavan opettajani kanssa, että opintojakson kaikki kolme osaa arvioidaan omanaan, jotta kun minä lopetan harjoitteluni toukokuun lopussa, niin olen päässyt kuitenkin osallistumaan arviointiin.

Tilanne kuitenkin muuttui, kun ohja ajavaopettaja sairastui ja minä siirryin sijaiseksi. 

Osion 1 osaamisen osoittaminen oli 4.5. jonka aiheena oli 

Opiskelija selvittää oman alansa työtehtäviä kansallisilla ja kansainvälisillä työmarkkinoilla

1. Etsi vähintään yksi luotettava uutinen liittyen sinun omaan alaasi. 

2. Etsi kolme opiskelualasi työpaikkaa, jota voisit hakea valmistuttuasi. Käytä kolmea eri paikkaa, joissa on avoimia työpaikkoja. Kirjoita vastaukseen; mikä tehtävä on kyseessä, mitä osaamista ja pätevyyttä vaaditaan, mistä löysit työpaikkailmoituksen. Laita linkki ko. työpaikkailmoitukseen.

 3. Etsi vähintään kaksi kiinnostava organisaatiota, josta voisit hakea oman alasi joko kesätöitä tai töitä valmistuttuasi. Kirjoita, mitä osaamista tarjoaisit ja miksi juuri siihen organisaatioon haluaisit mennä.

 4. Kirjoita ohje itsellesi, jos lähtisit ulkomaille opiskeluun liittyvään työssäoppimisjaksolle tai töihin valmistuttuasi.

5. Tutustu vähintään yhden muun maan kuin Suomi työnvälitykseen ja etsi itsellesi yksi mahdollinen paikka.


Yhtenä tärkeänä työelämän osana on ohjeiden tarkka noudattaminen ja oman toiminnan arvioiti. Tämän tavoitteen saavuttamiskeksi opiskelijat pisteyttivät itse omat vastaukset. Yhtenä opiskeltavana aiheena tällä opintojaksolla on myöskin työelämässä toimiminen ja työelämän vuorovaikutus. Tämän pohjalta opiskelijoilla oli mahdollisuus kesken kokeen mennä yhdessä syömään ja samalla keskustella kysymyksistä ja niihin annettavista vastauksista. Kysyin olivat he vaihtaneet asiasta kuulumisia, niin kertomansa mukaan olivat. 

Tarkastin vastaukset ja kirjoitin niihin joitakin kommentteja. Tämän jälkeen opiskelijat tarkastivat vastaukseni ohjeiden ja arvioinnin kriteerien mukaisesti ja antoivat niille pisteet.

 

 ePerusteista otettu arviointi:

1.          1. Osittain ohjatusti- On käyttänyt vain niitä materiaaleja, joihin on annettu linkki ja joita on yhteisesti käsitelty opetuksessa. Käsitellyt vain niitä asioita, joita on suoraan tunnilla mainittu. Ei ole kirjoittanut omia oivalluksia eikä ole vastannut kaikkiin kysymyksessä oleviin kohtiin.

 

       3. Itsenäisesti – On käyttänyt myös muita materiaaleja ja lähteitä, kuin mitä on ollut Pinjassa, vaikka niitä olisi tunnilla käsitelty. Käsitellyt aihetta ja tehnyt jonkin oivalluksen itsestään.

 

        5. Monipuolisesti- On käyttänyt myös useita muita materiaaleja ja lähteitä, kuin mitä on ollut Pinjassa. Myös jokin sellainen, jota ei ole käsitelty. Käsitellyt aihetta monipuolisesti ja kirjoittanut omia oivalluksia ja soveltanut tietoa. On huomioinut kaikki kohdat tehtävänannossa.


Opiskelijoilta saamani palautteen perusteella he olivat tykänneet kokeesta ja sen itse tarkastamineen oli ollut myös heille mieluisaa. 

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osaamisen osoittamiset

  Olen ohjannut ja opettanut hyvinkin paljon työurani aikana, mutta osaamista en ole koskaan päässyt/joutunut arvioimaan. Joten sellainen uu...